Projecten

Steunvrouwen, steunmannen


Het project “Steunvrouwen, Steunmannen” wordt gefinancierd door het KANSfonds, sinds mei 2015. Zo blijven we een stevig netwerk opbouwen van wijkondersteuners. Deze steunvrouwen en -mannen ondersteunen  kwetsbare mensen in de wijk. Ze helpen bij het contact met hulp-, zorg- en welzijnsorganisaties. De steunvrouwen en -mannen werken nauw samen met het team van WIJeindhoven.

Zo werken we samen aan een groot sociaal netwerk in de wijk. Waardoor bijvoorbeeld mantelzorgers ontlast worden, luisterend oor geboden wordt, zaken aan de kaak stellen en mensen in hun kracht zetten als ze problemen ondervinden.

Ik wil meedoen


Met het project ‘Ik Wil Meedoen’ bieden wij mensen kosteloos de kans om hun talenten te ontdekken en iets te leren over verschillende ateliers.

De drie ateliers zijn: Textiel, Techniek en Facilitair. De deelnemers komen voor drie dagdelen. Tijdens een dagdeel ontvangen ze les van een vakdocent, het tweede dagdeel gaan ze creatief aan de slag en het laatste dagdeel doen ze iets terug in de vorm van bijvoorbeeld een huiskamer dienst, poetsen enzovoorts. We noemen dit social return of sadaqa.

Tijdens dit traject is zelfontwikkeling een belangrijk onderdeel, wat op maat en thematisch wordt gegeven. Zo leer je o.a. werknemersvaardigheden en krijg je inzichten in wat je te doen staat om weer mee te doen aan de samenleving.

Acht deelnemers gaan een half jaar lang gezamenlijk op weg.

Heb je interesse in deze  ateliers, stuur een mail naar info@stichtingikwil.nl