Loading...

VRAGEN

Elke dinsdagochtend is er een inloopspreekuur. Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen met een vraag of probleem. Onze vrijwilligers proberen je niet alleen te helpen, maar ook zelfredzaam te maken.

Elke maandagmiddag en woensdagochtend geven we informatie aan nieuwe deelnemers. Tijdens deze kennismaking brengen we jouw wensen in kaart en kan je gratis ingeschreven worden voor passende activiteiten.

Nee, je hebt geen verwijzing nodig van bijvoorbeeld de gemeente of WIJeindhoven. Je mag gewoon meedoen.

In ons team hebben we mensen die Nederlands, Engels, Arabisch en Turks spreken. Sommige vrijwilligers spreken ook nog andere talen.

Deelnemers aan activiteiten moeten minimaal 16 jaar oud zijn. Jonger mag alleen onder begeleiding van een volwassene.

Ja, voor de versgekookte lunch geldt wel een kleine eigen bijdrage om de kosten te dekken, maar iedereen mag mee-eten. Alles is ook halal.

Ons gebouw heeft twee ingangen met twee adressen. Het postadres is Dr. Cuyperslaan 66 (5623BB) en het bezoekadres is Woenselsestraat 358 (5623EG).

We zijn elke week geopend van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00. Afwijkende activiteiten of vakanties worden aangekondigd via FaceBook en InstaGram.

Onze huiskamer is voor iedereen toegankelijk. Helaas geldt dat voor sommige andere ruimtes nog niet. We gaan daarom de ingang verbreden, het toilet vernieuwen en een traplift plaatsen.

We werken volgens de bindingsladder. Dit betekent dat je stap voor stap kunt doorgroeien als je dat wil en kan. Van bezoeker naar deelnemer, ondersteuner, kartrekker, coördinator, verbinder of zelfs bestuurder. Onze stichting is voor en door wijkbewoners!

CONTACT

Heb je een vraag of opmerking? Stuur ons even een bericht. We reageren zo snel mogelijk.

Zie onderstaand meer informatie gericht op stakeholders of neem contact op.

Stichting Ik Wil is opgericht met het doel een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Ons team werkt elke dag heel bewust aan deze gezamenlijke missie: ervoor zorgen dat mensen zich veilig voelen en opnieuw deel kunnen uitmaken van de samenleving. We zorgen ervoor een omgeving te scheppen waarin mensen hun eigen kracht kunnen ervaren, waardoor zij zich weer waardevol voelen en weten dat ze ertoe doen. Zij mogen bij ons op hun eigen tempo doen waar zij behoefte aan hebben; ontmoeten, verbinden, bezinnen, herstellen, helpen en/of ontwikkelen.

Dit doen we natuurlijk met de hulp van onze waardevolle vrijwilligers, door het aanbieden van diverse activiteiten zoals taallessen, creatieve activiteiten, workshops en trainingen gericht op zelfontwikkeling. Als team zijn we trots op de nieuwe mogelijkheden die we telkens weer voor onze deelnemers creëren. Zo ontstaan er waardevolle relaties, waarin we wederkerig van elkaar kunnen leren en samen groeien.

Ik zie Stichting Ik Wil als een kleine nieuwe samenleving, een plek waar inclusie geen uitdaging is maar een werkelijkheid. Waar we in de grotere samenleving soms nog tegen barrières aanlopen, lukt het ons hier wel om iedereen erbij te betrekken en een plek te geven. Het vormen van een community waar je jezelf mag zijn, waar naar je geluisterd wordt en waar je de kans krijgt om te leren, te groeien of zelfs om anderen te helpen, is voor mij een droom die werkelijkheid is geworden. Hoewel ik officieel de bestuurder ben, zijn het in werkelijkheid onze mensen die het werk doen. Zij staan elke dag weer klaar voor elkaar, geloven in de goedheid en hebben liefde voor hun medemens. De kracht van zo’n community is enorm, en ik heb de eer om dit allemaal te faciliteren. Bij Stichting Ik Wil zal ik mij blijven inzetten voor een inclusieve samenleving waarin iedereen kan zeggen: “Ik wil, en ik kan.” Ik ben ontzettend trots op wat we met z’n allen hebben opgebouwd en kijk ernaar uit om samen nog meer mooie dingen te bereiken!

Diversiteit (ieder mens is uniek) is het vertrekpunt van de Stichting. Inclusie (ieder doet mee) en verbinden (informele gemeenschappen) is het doel. Gelijkwaardigheid (iedereen is mens) en liefde (diepe verbinding) zijn het uitgangspunt. Focus zijn de kwetsbare mensen en hun gezinnen, die in armoede leven en/of met sociale uitsluiting te maken hebben. Het team en de vrijwilligers van de Stichting ondersteunen de deelnemers bij de Stichting. De (meewerkende) bestuurder ondersteunt het team en de vrijwilligers. De RvT ondersteunt vooral de bestuurder, het team en de vrijwilligers, waar dat hen helpt. De Stichting doet wat haar goeddunkt, met de middelen (de mensen en de financiën) die de Stichting heeft. Het is daarbij aan de RvT om de jaarrekening goed te keuren. Dat is onze eerste rol: toezichthouder. Verder stellen wij de bestuurder aan. Dat is in onze rol van werkgever. Wij zijn graag adviseur, vooral van de bestuurder, onze derde rol. Tot slot vertegenwoordigen wij de Stichting, waar dat helpt of nodig is. Dat is onze vierde rol, die van ambassadeur.

Esra Altmis had een droom…
Leyla Kalender had een droom…
Stephan Pauly ving deze dromen en concretiseerde ze samen met hen tot een concept.

Ziya Altmis en Aysenur Holthausen hadden dromen, ideeën en behoeften. Zij sloten zich aan bij Stichting Ik Wil en zette zich tot op de dag van vandaag met hart en ziel in voor deze veilige plek in de wijk waar iedereen erbij hoort.

Stichting Ik Wil
EINDHOVEN | RSIN: 852324753
Begindatum: 01-01-2017

Een selectie van onze partners: